Kotimainen Euro Toimistotukut Oy
tuottaa ketjuun kuuluville
osakasliikkeille sisäisiä palveluita.

Taustaa ja historiaa

1990-luku
Euro Toimistotukut-ketju sai alkunsa Heikki Pykäläisen ajatuksesta perustaa toimistotuotteiden yhteishankintaan ja markkinointiin erikoistuva ammattiketju, jossa toimivat itsenäiset yrittäjät. Perustamiskokouksessa 18.06.1991 oli mukana seitsemän osakasliikettä ja saman vuoden elokuussa osakkaita oli jo 15.

Euro Toimistotukut Oy merkittiin kaupparekisteriin 31.7.1991. Yhtiön pääkonttori sijaitsi Savonlinnassa, toimitusjohtaja Pykäläisen kotipaikkakunnalla.

Kantahämäläisen Hämeen Konttoritekniikka Oy:n mukaantulo ketjuun laajensi valikoimaa toimistotarvikkeista tietotekniikan tuotteisiin. Ketju aloitti valtakunnallisen PC-tuote-markkinoinnin Euro-Data nimellä. Sittemmin tästä luovuttiin ja PC- ja ohjelmistokauppa on jäänyt muutamien osakkaiden erikoisalaksi, muun ketjun keskittyessä lähinnä oheislaitteiden ja tarvikkeiden kauppaan.

Hämeen Konttoritekniikan vaikutuksesta alkoi myös ketjun kansainvälistyminen. HKT:n virolaisesta sisaryhtiöstä (AS Infotark) tuli myös ketjun osakasliike. AS Infotarkin (Büroomaailm) laajentuminen myöhemmin Latviaan ja Liettuaan kasvatti ketjun toiminnan laajimmillaan koko Baltian kattavaksi.

1998
Savonlinnasta Muuramen kautta Espooseen

Ketjun pääkonttori siirtyi toimitusjohtajan kotipaikan vaihtuessa ensin Muurameen ja sieltä edelleen Espooseen toimitusjohtajan vaihtuessa.

2003
Nordic Office Alliance

Euro Toimistotukut ja AS Infotark perustavat Nordic Office Alliancen tanskalaisten ja norjalaisten alan yritysten kanssa. NOA on yhteishankintaorganisaatio, joka toimii Baltiassa ja Pohjoismaissa, koordinoiden yhteisiä sopimuksia alan teollisuuden kanssa. Allianssi omistaa oman Nordic Office tuotemerkin, jolla valmistetaan lukuisia toimistotuotteita jäsenmaiden markkinoille.

2016
Espoosta Tampereelle

Euro Toimistotukut Oy:n toimisto siirtyy Tampereen Hatanpäälle toimitusjohtajan vaihtuessa.

2019
Muutto nykyisiin toimitiloihin Tampereen Ratinaan.